TinyButStrong Error in field [var.page_description...]: the key 'page_description' does not exist or is not set in VarRef. (VarRef seems refers to $GLOBALS) This message can be cancelled using parameter 'noerr'.
Studio lepote DUNA | Lice Vocne


Tretman voćnim kiselinama

Doktori i kozmetičari su složni u tome da je koža organ koji najduže pamti. Sa druge strane najjači stimulatori nastanka slobodnih radikala jesu UV zraci, i to znači da ako se leti prekomerno izlažemo suncu i previsokim temperaturama, plivamo u moru, bazenu, možemo očekivati promene poput fleka, pega, proširenih i zapušenih pora, dehidrirane i opuštene kože sa oslabljenom mrežom elastičnih vlakana. To može dovesti do opuštanja i naboravanja kože. Dakle, sada je pravo vreme da joj pomognete ut našu pomoć. Mi iz Studija lepote Duna vam preporučujemo zimske tretmane od kojih ćete postati lepši.

Kako se kozmetologija sve više prepliće sa dermatologijom, sada nudi tretmane inspirisane kozmetičkom medicinom, koji na najbolji način pomažu vašoj koži da uspostavi fiziološki balans, povrati sjaj, hidrataciju, mekoću i mladalački izgled. U tom smislu ubrzana eksfolijacija, odnosno tretman voćnim kiselinama je jedan od najboljih metoda korišćen u te svrhe u kozmetičkim studijima.

Jedna od najkorisnijih voćnih kiselina je AHA - glikolna, mlečna ili voćna kiselina. Ona daje formule za piling. Ovaj piling jednostavno obnavlja epiderm i deluje na teksturu kože. Ne prouzrokuje perutanje kože, pa nema ni osećaja neprijatnosti. Rezultat se dobija posle serije od nekoliko sesija pilinga. Ovaj piling tretira prve znake starenja kože, deluje na mrlje različitog porekla kao i na površinske ožiljke od akni, sužavanje pora, za tretiranje manjih bora. Mogu se primenjivati jednom nedeljno ili u dužim intervalima, da bi se postigao najbolji rezultat.

U Studiju lepote Duna radimo sa voćnim kiselinama renomirane nemačke kozmetičke kuće INSPIRAMED. Nakon pripreme, tj. čišćenja lica mlekom i klinserom, na kožu se stavlja voćna kiselina jačine 40%. Pri svakom sledećem tretmanu može da se koristi voćna kiselina jačeg intenziteta. INSPIRAMED je medicinska kozmetika čije su voćne kiseline tipovane što znači da u sebi imaju neutralizator i deluju tj. ubrzavaju eksfoliaciju do granice koja nije štetna po kožu. U ovim tretmanima dakle imamo potpunu sigurnost od posledica oštećenja kože pri radu. Samim tim koža postaje prosvetljenija i jednostavno više pripremljena za negu kod kuće.