TinyButStrong Error in field [var.page_description...]: the key 'page_description' does not exist or is not set in VarRef. (VarRef seems refers to $GLOBALS) This message can be cancelled using parameter 'noerr'.

TinyButStrong Error in field [var.banner_slika...]: the key 'banner_slika' does not exist or is not set in VarRef. (VarRef seems refers to $GLOBALS) This message can be cancelled using parameter 'noerr'.
Studio lepote DUNA | BarokBarokna fotelja u duborezu

Barokni stil se pojavio tokom Renesanse, negde na početku 17. veka. Prepoznaćete ga po vladavini francuskog kralja Luja XIV. A najpoznatiji primeri baroknog stila su sadašnji muzej Luvr, kao i palata u Versaju. Šta je karakteristično za njih? Karakterišu ih jaki, dramatični, raskošni ukrasi, forme koje su služile da oslikavaju kraljevo čvrsto vođstvo tokom ratnog perioda i kolonijalne izgradnje. Od tada se barok brzo proširio na Italiju, a ubrzo zatim i na čitav evropski kontinent. Bilo je to doba hedonizma i preuveličavanja, pa je u skladu sa time i dizajn tog vremena bio prepun detalja, boja, kompleksnih dezena, ali i skupih materijala.

Barokna fotelja u duborezu

Barokna fotelja u duborezu

Barokna fotelja u duborezu

Barokna fotelja u duborezu